Olej śliwkowy

Olej śliwkowy (16).png
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,00 zł 14.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Olej śliwkowy zimnotłoczony

Skład INCI/Ingredients: Prunus Domestica Kernel Oil

Jakość: nierafinowany, tłoczony na zimno

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Olej śliwkowy Mydliszka jest zimnotłoczony, otrzymywany z pestki śliwki. Jest tradycyjnie stosowany we Włoszech i Francji do smarowania skóry. Posiada charakterystyczny łagodny aromat gorzkich migdałów i marcepanu. Olej ze śliwki jest bogaty w kwas oleinowy, kwas linolowy, witaminę E, beta-karoten. Jego wspaniałe właściwości nawilżające i doskonała stabilność w połączeniu z bogatym aromatem, tworzy ideał, posiadający szeroką gamę zastosowań.

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju z pestek śliwki: Niewątpliwą zaletą oleju z pestek śliwki jest jego dobra przyswajalność, olej szybko się wchłania pozostawiając delikatny jedwabisty film na powierzchni skóry. Dodatkowo olej ten jest doskonałym źródłem antyoksydantów i NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), dzięki czemu działa antyoksydacyjnie, regenerująco, silnie nawilżająco i zmiękczająco, wzmacnia barierę ochronną skóry, przyspiesza proces gojenia, zapobiega łuszczeniu i stanom zapalnym, zmniejsza skłonność do wyprysków skórnych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Galeria produktu

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl