Darmowa Dostawa
150zł - darmowy Paczkomat InPost 150zł - darmowy Kurier InPost
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 150,00 zł.

Po prostu

Hydrolat szałwiowy - bułgarski - bez konserwantów 50ml

Hydrolat szałwiowy - bułgarski - bez konserwantów  50ml
Hydrolat szałwiowy - bułgarski - bez konserwantów 50ml

Destylat wodny z liści szałwii

Hydrolat szałwiowy odświeża, oczyszcza i działa przeciwzapalnie.

Ma właściwości dezynfekujące, tonizujące, nawilża skórę, przygotowuje ją do lepszego wchłaniania substancji czynnych.

Może być stosowany do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą.

Postać: bezbarwny, przezroczysty płyn.

Zapach charakterystyczny dla szałwii.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 12,00 zł
szt.
  • nowość

Hydrolat z rumianku bez konserwantów 50ml

Hydrolat z rumianku bez konserwantów 50ml
Hydrolat z rumianku bez konserwantów 50ml

Rumianek pospolity - Chamomilla Recutita, jest aromatyczną byliną z rodziny astrowatych (Astraceae).

Rozpowszechniona praktycznie w całej Europie. Cała roślina wydziela charakterystyczny, przyjemny aromat. Wykorzystywaną częścią rośliny są koszyczki kwiatowe.

Hydrolat z rumianku pospolitego 100% naturalny bez sztucznych dodatków, konserwantów i alkoholu. 

Znajduje zastosowanie w produktach do skóry wrażliwej i podrażnionej, zarówno w formie kompresów czy do przemywania skóry działa bowiem przeciwzapalnie. Znany ze swoich właściwości rozluźniających, łagodzących i nawilżających skórę. Stosowany dla każdego rodzaju cery: wrażliwej, delikatnej, podrażnionej, naczynkowej, zaczerwienionej, trądzikowej a także zniszczonej. Jako tonik czy kompresy dla skóry podrażnionej i wrażliwej, ponieważ hydrolat rumiankowy działa przeciwzapalnie. Także skuteczny w pielęgnacji skóry tłustej i z trądzikiem ponieważ ma właściwości antyseptyczne. Może być stosowany do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą. Z racji aktywności mikrobiologicznej rumianu używa się również do produktów o charakterze antyseptycznym np. trądzik. Produkty zawierające w swym składzie wyciąg z rumianku pospolitego nadają się również do pielęgnacji włosów jasnych, jak również do produktów przyśpieszających gojenie i regenerację naskórka.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 12,00 zł
szt.
  • nowość

Hydrolat z rumianu rzymskiego bez konserwantów 50ml

Hydrolat z rumianu rzymskiego bez konserwantów 50ml
Hydrolat z rumianu rzymskiego bez konserwantów 50ml

Rumian rzymski - Chamomilla Roman, jest aromatyczną byliną z rodziny astrowatych (Astraceae).

Roślina rozpowszechniona jest w całej Europie. Wydziela charakterystyczny, przyjemny aromat. Wykorzystywana częścią rośliny są koszyczki kwiatowe.

Posiada właściwości rozluźniające, łagodzące i nawilżające skórę.

Hydrolat z rumianu rzymskiego stosuje się do skóry wrażliwej i podrażnionej, zarówno w formie kompresów jak i do przemywania skóry działa bowiem przeciwzapalnie.

Stosowany dla każdego rodzaju cery: wrażliwej, delikatnej, podrażnionej, naczynkowej, zaczerwienionej, trądzikowej a także zniszczonej.

Idealny jako tonik. Skuteczny w pielęgnacji skóry tłustej i z trądzikiem ponieważ ma właściwości antyseptyczne. Może być stosowany do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą.

Z racji aktywności antymikrobiologicznej rumianu używa się również do produktów o charakterze antyseptycznym, skierowanych do skóry zakażonej przez bakterie (np. trądzik). Produkty zawierające w swym składzie wyciąg z rumianu rzymskiego nadają się również do pielęgnacji włosów jasnych, jak również do produktów przyśpieszających gojenie i regenerację naskórka.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 9,50 zł
szt.
  • nowość

Hydrolat z zielonej herbaty 50ml

Hydrolat z zielonej herbaty 50ml
Hydrolat z zielonej herbaty 50ml

Hydrolat z zielonej herbaty ze względu na dużą zawartość polifenoli wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, dlatego też wspomaga walkę skóry z niesprzyjającymi czynnikami zewnętrznymi. Działa przeciwzapalnie, łagodząco, reguluje wydzielanie sebum i nawilża.

Przeznaczony dla skóry dojrzałej, z oznakami starzenia i zmęczenia, pozbawionej blasku, wrażliwej, podrażnionej, trądzikowej, tłustej, mieszanej. Doskonały również jako tonik i składnik kosmetyków na okolice oczu.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 14,00 zł
szt.
  • nowość

Hydrolat ze świetlika lekarskiego 30ml

Hydrolat ze świetlika lekarskiego 30ml
Hydrolat ze świetlika lekarskiego 30ml

Hydrolat ze świetlika lekarskiego o działaniu przeciwzapalnym i kojącym.

Świetlik jest znany ze swoich właściwości leczniczych na oczy, stosowany np. przy zapaleniu spojówek, pieczeniu, swędzeniu.

Pomocny przy długotrwałej pracy przed komputerem.

Przeznaczony do każdego typu skóry, a szczególnie skóry w okolicach oczu, redukuje opuchliznę i oznaki zmęczenia.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 12,00 zł
szt.

Kwas hialuronowy 3%

Kwas hialuronowy 3%
Kwas hialuronowy 3%

Unikalna mieszanka trzech różnych typów kwasu hialuronowego polecana do głębokich zmarszczek, zbudowana z kwasów małocząsteczkowych SLMW i LMW oraz kwasu HMW dla optymalnego nawilżenia skóry. W tej postaci ma silne działanie odmładzające i nawilżające. Ze względu na silne właściwości regenerujące i ujędrniające polecany do skóry bardzo suchej i zniszczonej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 14,00 zł

Lavender - olejek lawendowy 10ml

Lavender - olejek lawendowy 10ml
Lavender - olejek lawendowy 10ml

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 12,00 zł
szt.

Masło kakaowe nierafinowane 100g

Masło kakaowe nierafinowane 100g
Masło kakaowe nierafinowane 100g

Czyste pachnące masło kakaowe.

Po rozpuszczeniu w dłoni wchłania się stosunkowo wolno, pozostawia naturalny film na skórze. Całkowicie biozgodne z ludzką skórą.

Doskonałe do cery suchej i zniszczonej, skóry narażonej na powstawanie rozstępów. Polecane również do pielęgnacji zniszczonych dłoni, stóp, włosów, szorstkich kolan i łokci.

Pielęgnuje skórę, natłuszcza, nawilża i odżywia. Zapobiega powstawaniu rozstępów. Spowalnia proces starzenia się skóry: działa przeciwzmarszczkowo i ujędrniająco.

Stosowane na włosy- nawilża, regeneruje, zapobiega rozdwajaniu się końcówek.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 15,00 zł
szt.

Masło shea 150g

Masło shea 150g
Masło shea 150g

Polecane w szczególności do pielęgnacji skóry suchej i skłonnej do podrażnień. Dogłębnie nawilża i zapobiega utracie wody, świetnie odżywia skórę, łagodzi podrażnienia i chroni przed czynnikami zewnętrznymi tj. słońce, wiatr, mróz.

Dzięki zawartości witamin A i E opóźnia proces starzenia się skóry i chroni ją przed wolnymi rodnikami.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 15,00 zł
szt.

Olej arganowy organiczny

Olej arganowy organiczny
Olej arganowy organiczny

Ceniony za swoje dobroczynne właściwości kosmetyczne w Afryce do setek lat. Często występujący pod nazwami Płynne Złoto czy Złoto Maroka. W ostatnich latach stał się prawdziwym hitem kosmetycznym również w Europie i USA. Zyskał miano Eliksiru Młodości.

Olej Arganowy Organiczny Mydliszka pochodzi z czystych ekologicznie rejonów Maroka. Jest olejem tłoczonym na zimno, nierafinowany, posiada certyfikat Ecocert.

Olej arganowy słynie ze swojej skuteczności pod względem pielęgnacji skóry i utrzymywania jej w doskonałej kondycji. Posiada bogactwo antyoksydantów w tym witaminy E a także kwasy omega 3 i omega 6. Posiada silne właściwości regenerujące i wygładzające, dlatego jest często stosowany jako środek przeciwzmarszczowy. Olej arganowy ma zdolność tworzenia delikatnej, ochronnej powłoki na skórze, która zatrzymuje wodę w naskórku i zapewnia dobre nawilżenie skóry tworząc jednocześnie barierę przed wolnymi rodnikami i innymi szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi takimi jak zanieczyszczenia.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 23,00 zł

Olej awokado 100ml

Olej awokado 100ml
Olej awokado 100ml

Wyciskany jest z miąższu owocu avocado i nazywany olejem siedmiu witamin.

Jest bardzo gęstym olejem.

W składzie znajdziemy: kwas oleinowy, kwas linolowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas linolenowy, lecytynę, sole mineralne, fitosterole, skwalen, witaminy: A, B, D, E, H, K, PP.

Każda skóra odnajdzie w jego właściwościach coś dla siebie. Jest idealny dla skóry suchej, borykającej się z egzemą, a także posiadającej pierwsze oznaki starzenia.

Znany jest głównie ze swoich bogatych właściwości przeciwalergicznych, łagodzących i nawilżających, świetnie więc nadaje się dla alergików i wrażliwców. Polecany na egzemy, atopię czy łuszczycę. Załagodzi podrażnienia po depilacji czy lekkie poparzenia słoneczne.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 15,00 zł
szt.

Olej bakuchi

Olej bakuchi
Olej bakuchi

Olej Bakuchi jest tłoczony na zimno z nasion rośliny Psoralea corylifolia. To bardzo wysokiej jakości olej, idealny dla cer problematycznych, dotkniętych trądzikiem, bielactwem, nierównym kolorytem, łuszczycą, przebarwieniami, wspaniale sprawdza się także przy skórze z oznakami starzenia i zmęczenia.

Regeneruje i wzmacnia skórę, łagodzi stany zapalne. Zawiera bakuchiol - roślinny retinoid, który nie działa fotouczulająco, mogą stosować go kobiety w ciąży i karmiące piersią.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 14,00 zł
  • nowość

Olej jojoba złoty 10ml

Olej jojoba złoty 10ml
Olej jojoba złoty 10ml

Olej jojoba jest przezroczysty, ma kolor bursztynowy oraz przyjemny, lekko orzechowy zapach. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu poniżej 7-8 st. C matowieje i twardnieje (pojawiają się kryształki). Olej jojoba posiada unikalną budowę chemiczną, bo tak naprawdę jest woskiem, dzięki czemu ma bardzo przyjemną „suchą” konsystencję i jest naturalnym zamiennikiem syntetycznych emolientów tzw. „suchych” (np. Isopropyl Myristate).

Olej jojoba można stosować właściwie w przypadku każdej cery z uwagi na jego dobrą zgodność biologiczną ze skórą ludzką. Może być stosowany przy cerze wrażliwej, trądzikowej, dojrzałej, suchej oraz z problemami, np. łuszczycą.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 12,00 zł
szt.

Olej perilla - z pachnotki 10ml

Olej perilla - z pachnotki 10ml
Olej perilla - z pachnotki 10ml

Olej perilla znajduje zastosowanie w pielęgnacji każdego rodzaju skóry, przede wszystkim skóry wrażliwej, dojrzałej, tłustej, trądzikowej, dotkniętej problemem AZS, naczyniowej. Olej z pachnotki charakteryzuje się dobrymi właściwościami kojącymi i antyoksydacyjnymi.  Zmiękcza, wygładza i uelastycznia skórę. Wykazuje działanie regenerujące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne (przeciwdziała bakteriom powodującym powstawanie zmian trądzikowych), łagodzi podrażnienia i zmiany trądzikowe.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 14,00 zł
szt.

Olej rycynowy 100ml

Olej rycynowy 100ml
Olej rycynowy 100ml

Jeden z najpopularniejszych olejów stosowanych w kosmetyce.

Olej rycynowy zawiera dużą ilość witaminy E oraz kwasy omega 6. Posiada właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Jest silnym przeciwutleniaczem, działa regenerująco i wspomaga walkę z efektami starzenia.

Doskonale wpływa na kondycje włosów, skóry, paznokci oraz rzęs i brwi. Pomaga w zwalczaniu rozstępów, natłuszcza przesuszoną skórę, kondycjonuje zmęczone, przesuszone włosy.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 9,50 zł
szt.

Olej śliwkowy

Olej śliwkowy
Olej śliwkowy

Olej śliwkowy Mydliszki jest otrzymywany z pestki śliwki.

Stosowany tradycyjnie we Włoszech i Francji do smarowania skóry. Posiada charakterystyczny łagodny aromat gorzkich migdałów i marcepanu. Bogaty w kwas oleinowy, kwas linolowy, witaminę E, beta-karoten.

Jego wspaniałe właściwości nawilżające i doskonała stabilność w połączeniu z bogatym aromatem, tworzy ideał, posiadający szeroką gamę zastosowań.

Niewątpliwą zaletą oleju z pestek śliwki jest jego dobra przyswajalność, olej szybko się wchłania pozostawiając delikatny jedwabisty film na powierzchni skóry.

Jest doskonałym źródłem antyoksydantów i NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), dzięki czemu działa antyoksydacyjnie, regenerująco, silnie nawilżająco i zmiękczająco, wzmacnia barierę ochronną skóry, przyspiesza proces gojenia, zapobiega łuszczeniu i stanom zapalnym, zmniejsza skłonność do wyprysków skórnych.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 14,00 zł

Olej z nasion róży

Olej z nasion róży
Olej z nasion róży

Olej z nasion dzikiej róży Mydliszka jest olejem ekologicznym, tłoczonym na zimno z nasion dzikiej róży Rosa canina.

Zawiera naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A), który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu linolowego, kwasu linolenowego i kwasu oleinowego.

Właściwości kosmetyczne oleju z nasion dzikiej róży:

Olej z nasion dzikiej róży Mydliszka wykazuje właściwości regenerujące, naprawcze, uelastyczniające, normalizuje pracę gruczołów łojowych. Właściwości regeneracyjne kwasu trans-retinowego wykorzystuje się w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w składzie oleju posiadają działanie łagodzące, zmiękczające górne warstwy skóry, wygładzające, zapobiegają przesuszeniu skóry. Olej dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry po kąpielach słonecznych, rozjaśnia przebarwienia, odbudowuje cement międzykomórkowy. Olej redukuje blizny i rozstępy (przyspiesza regenerację tkanek), jest popularnym składnikiem olejków na rozstępy.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 14,00 zł

Olej z opuncji figowej

Olej z opuncji figowej
Olej z opuncji figowej

Może być używany do pielęgnacji wszystkich typów skóry. W znaczącym stopniu nawilża, pielęgnuje skórę i spowalnia procesy starzenia, ponieważ walczy z wolnymi rodnikami. Dzięki wysokiej zawartości NNKT (Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe), czyli kwasowi Omega 3, ale też „witaminie młodości” E jest doskonałym przeciwutleniaczem.  Witamina E działa regenerująco, nawilżająco, przyspiesza gojenie i łagodzi rumień posłoneczny.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 38,00 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl