NEWSLETTER!
PODAJ SWÓJ ADRES E-MAIL A BĘDZIESZ OTRZYMYWAĆ INFORMACJE O NOWOŚCIACH I PROMOCJACH!
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 55,00 zł.

Hydrolat lawendowy - bułgarski bez konserwantów 100ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Hydrolat otrzymywany z destylacji parą wodną kwiatów lawendy wąskolistnej Lavandula angustifolia po oddzieleniu olejku eterycznego. Tak powstała woda kwiatowa jest bogata w składniki odżywcze zawarte w lawendzie tj. kumaryna, flawonoidy, garbniki oraz fitosterole, a także kwas rozmarynowy i ursolowy (pochodne polifenolowe i trójterpenowe) oraz pochodne goryczy, dzięki ich zawartości zawdzięcza swoje cenne właściwości kosmetyczne.

Jego skład stanowią cząsteczki roślinne rozpuszczalne w wodzie oraz olejek eteryczny w małych ilościach.

Zapach lawendy bardzo słaby, delikatny ledwie wyczuwalny. 

Oferujemy 100% naturalny hydrolat lawendowy, który nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków.

Naturalny hydrolat lawendowy ma działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, antyoksydacyjne, regenerujące i napinające. Nawilża, tonizuje, odświeża, koi i łagodzi podrażnienia. Reguluje wydzielanie sebum i reguluje pracę gruczołów łojowych, wykazuje także działanie ściągające. Poprzez swoje właściwości lecznicze i regenerujące. Dzięki wysokiej zgodności współczynnika ph doskonale sprawdza się jako kosmetyk do pielęgnacji każdego rodzaju skóry: wrażliwej, cery trądzikowej, tłustej, mieszanej, jak i zniszczonej, suchej, zwiotczałej. Dodatkowo przyśpiesza gojenie ran i ukąszeń owadów, pomaga w regeneracji naskórka i zmniejsza obrzęki.

Zastosowanie hydrolatu:

-tonik do twarzy lub dodatek do gotowego toniku. Spryskaj hydrolatem wacik i delikatnie przetrzyj nim skórę twarzy, szyi i dekoltu, skóra będzie oczyszczona i odświeżona.

-Rozpuszczalnik szamponów lub baz szamponowych

-Mgiełka do ciała Mgiełka do włosów - w szczególności farbowanych sprawia, że kolor pozostaje intensywny na dłużej

-wcierka do skóry głowy, która pobudzi mikrokrążenie krwi.

Idealny jako dodatek do masek i płukanek do włosów przetłuszczających się i z łupieżem Jako dodatek płynny do glinek, masek w proszku.

INCI: Aqua, Lavandula Angustifolia flower extract

Zawiera: Linalool, Limonene. Zastosowanie kosmetyczne. Wyprodukowany w UE.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl