NEWSLETTER!
PODAJ SWÓJ ADRES E-MAIL A BĘDZIESZ OTRZYMYWAĆ INFORMACJE O NOWOŚCIACH I PROMOCJACH!
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 55,00 zł.
Blog kategorie
Blog chmura tagów

Hydrolat z czarnej porzeczki 30ml

hydrolat (10).png
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 9,80 zł 9.80
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Hydrolat z czarnej porzeczki jest otrzymywany w trakcie destylacji parą wodną pąków ekologicznej czarnej porzeczki Ribes nigrum. Hydrolat pozyskiwany jest we Francji z surowca pochodzącego z uprawy ekologicznej certyfikowanej przez Ecocert.

Do wyprodukowania 1 l hydrolatu destylarnia używa 1 kg pąków czarnej porzeczki.

Koncentracja 1:1 świadczy o bardzo dobrej jakości końcowego produktu. Hydrolat nie zawiera konserwantów, dlatego powinien być przechowywany w chłodnym miejscu poniżej 14 st. C (w lodówce).

Posiada świeży porzeczkowy zapach.

Dozowanie 1 - 100% można stosować bezpośrednio na skórę.

Jak stosować hydrolat z czarnej porzeczki?

Hydrolat stosuj w czystej postaci - Hydrolat z czarnej porzeczki ekologiczny stosuj bezpośrednio na skórę jako tonik do twarzy lub jako odświeżająca mgiełka.

Aplikuj na skórę po oczyszczeniu twarzy. Kiedy skóra jest jeszcze wilgotna, nałóż swoje ulubione serum, krem lub olejek. J

ako składnik domowej maseczki - Wymieszaj ulubioną glinkę z hydrolatem, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Do maseczki możesz dodać pół łyżeczki wybranego oleju oraz kilka kropli ulubionych składników aktywnych i olejków eterycznych, aby wzmocnić jej działanie. 

Hydrolat z czarnej porzeczki - właściwości kosmetyczne

Hydrolat z czarnej porzeczki jest przeznaczony do pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej, naczyniowej i dojrzałej.

Delikatnie rozjaśnia skórę, poprawia i ujednolica jej koloryt, dzięki czemu sprawdzi się również do cery z przebarwieniami.

Działa tonizująco, przywraca fizjologiczne lekko kwaśne pH. Nawilża, ujędrnia, koi i łagodzi skórę. Walczy z drobnymi niedoskonałościami, działa przeciwzapalnie.

Wykazuje dobre właściwości antyoksydacyjne.

Może być stosowany do pielęgnacji podrażnionej i przesuszonej skóry głowy.

INCI: Ribes Nigrum Bud Extract

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl