Mydło do mycia owoców i warzyw.
Opis
Dlaczego powinniśmy używać Mydła do Mycia Owoców i Warzyw?
Mydło usuwa wszelkie zanieczyszczenia takie jak konserwanty, których to cienka warstwa znajduje się między innymi na skórce cytrusów. Usuwa ono tłuszcze i woski, którymi powlekane są jabłka w celu przedłużenia ich trwałości. Jednak przede wszystkim mydło likwiduje niebezpieczne wirusy oraz szkodliwe mikroorganizmy znajdujące się na naszych produktach.
Dlaczego nie wolno myć owoców i warzyw zwykłym płynem do mycia naczyń?
Dlatego, że nie jest on do tego przeznaczony! Skuteczny płyn do mycia naczyń jest silnym detergentem trudnym do całkowitego spłukania. Jego pozostałości mają takie samo działanie wobec tłuszczu znajdującego się zarówno na talerzu, jak i w naszych błonach komórkowych. Jest to przyczyną wielu zaburzeń układu pokarmowego.
Dlaczego naszym mydłem można myć owoce i warzywa?
Dlatego, że kwaśny sok żołądkowy jest w stanie zneutralizować niewypłukane pozostałości mydła. Produktami tej reakcji są jedynie cząsteczki jadalnych olejów: kokosowego i rzepakowego. Nie są to substancje, które mogłyby nam zaszkodzić.
Nasze Mydło do Mycia Owoców i Warzyw posiada naturalny aromat delikatnego mydła, który nie zmienia smaku mytych produktów.
Należy je przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu, najlepiej na suchej podkładce obok zlewu kuchennego. Nie powinno się zawijać go w folię, ani w niej przechowywać.
Sposób użycia: Na zwilżone dłonie lub ściereczkę nanieść warstwę mydła. Dokładnie namydlić owoce i warzywa, następnie starannie wypłukać w letniej wodzie.
Umyte produkty można spożywać bezpośrednio po umyciu.
Waga kostki 90-100g
INCI: SODIUM COCOATE, SODIUM RAPESEEDATE, GLYCERIN, AQUA
Bogusia
‚Mydło do Mycia Owoców i Warzyw’ jest o delikatnym zapachu i utrzymuje naturalny smak mytych owoców i warzyw. Polecam! :)