NEWSLETTER!
PODAJ SWÓJ ADRES E-MAIL A BĘDZIESZ OTRZYMYWAĆ INFORMACJE O NOWOŚCIACH I PROMOCJACH!
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 55,00 zł.

Kwas hialuronowy 3%

kwas hialuronowy 3%.png
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,00 zł 14.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

KWAS HIALURONOWY w żelu  3%. Unikalna mieszanka trzech różnych typów kwasu hialuronowego polecana do głębokich zmarszczek, zbudowana z kwasów małocząsteczkowych SLMW i LMW oraz kwasu HMW dla optymalnego nawilżenia skóry. W tej postaci ma silne działanie odmładzające i nawilżające. Ze względu na silne właściwości regenerujące i ujędrniające polecany do skóry bardzo suchej i zniszczonej.

Dawniej kwas hialuronowy pozyskiwano z kogucich grzebieni, dziś jest uzyskiwany metodami biotechnologicznymi. Dzięki niemu skóra jest gładka i sprężysta. Niestety, ubywa go, gdy nam przybywa lat.

Kwas hialuronowy jest substancją niezwykle cenną dla naszego organizmu. Łączy z sobą włókna kolagenowe i elastylowe w skórze właściwej i wiąże cząsteczki wody, zapewniając gładkość skóry. Jeden gram kwasu hialuronowego może związać około 6 litrów wody. Ma zdolność minimalizowania stanu zapalnego i usuwania wolnych rodników. Z wiekiem jego ilość maleje, co prowadzi do powstawania zmarszczek. Od dawna stosowany jest w medycynie, a w kosmetykach stanowi najbardziej wartościowy składnik nawilżający. Jako składnik kosmetyków kwas przyczynia się do odbudowy uszkodzonego naskórka, tworzy na skórze film ochronny zapobiegający utracie wilgoci, wygładza, ujędrnia i poprawia elastyczność skóry. Naukowcy pracują nad tym, jak najskuteczniej wykorzystać ten eliksir młodości. Kwas HA jest stosowany w medycynie, np. do leczenia ran i blizn. Stymuluje powstawanie komórek, a tym samym sprzyja migracji nowych komórek skóry i pobudza czynnik wzrostu w obszarach gdzie doszło do zranienia. Rezultaty są zaskakujące. Ciężko gojące się blizny stają się mniej widoczne.

Czym jest HA? Z chemicznego punktu widzenia kwas hialuronowy (oznaczany HA) jest to glikozoaminoglikan (rodzaj polisacharydu), wbrew nazwie nie jest kwasem a biopolimerem. Występuje we wszystkich organizmach żywych i należy do najliczniejszej grupy związków mających identyczną budowę chemiczną u bakterii i człowieka. Został wyizolowany 70 lat temu. Nazwa „hialuronowy" (z greckiego „hyalos"= szkło) pochodzi od wyglądu. Kwas ten ma bowiem postać bezbarwnej, przezroczystej, szklistej cieczy o konsystencji żelu. Współcześnie pozyskuje się go syntetycznie metodami biotechnologicznymi. Wytwarzają go specjalnie dobrane szczepy bakterii hodowane na odpowiedniej pożywce. 3% jest to maksymalne kosmetyczne stężenie kwasu hialuronowego, może wywołać chwilowe zaczerwienie, w zamian za to efekt jest widoczny już po pierwszym zastosowaniu Przykładowo stosując go wraz z olejem arganowym otrzymujemy znakomite serum liftingujące. Skóra po jego użyciu będzie nie tylko maxymalnie nawilżona, ale również gładka i odpowiednio odżywiona.

Polecamy kwas hialuronowy stosować:

- jako dodatek do maseczek z glinką - 1-2 krople kwasu dodać do maseczki, wymieszać nałożyć na twarz na min. 5minut

- jako dodatek do olejków do twarzy, ciała kremów i balsamów, w zależności od potrzeb dodać 2-4 kropli kwasu i wymieszać na dłoni,  wmasować najlepiej w mokrą skórę, celem lepszej absorpcji żelu, w stężeniu nie więcej niż ok. 25% udziału w kosmetyku, przy wyższym stężeniu kwas hialuronowy tworzy film na skórze .

- jako serum do włosów - do olejku, balsamu do włosów dodać ok. 10 kropli kwasu, wymieszać, nałożyć na zniszczone partie włosów, na kilka godzin przed myciem.

HA jest substancją biozgodną, nie wywołuje żadnej niekorzystnej reakcji po zastosowaniu - podrażnień, alergii, zaczerwienienia, pieczenia. Produkty z kwasem hialuronowym można bezpiecznie stosować zimą, ponieważ, w przeciwieństwie do kremów, w których czynnikiem nawilżającym jest woda, nie wywołują rozszerzania naczyń krwionośnych. 

INGREDIENTS: aqua, sodium hyaluronate, hyaluronic acid, dehydroacetic acid*, benzyl alkohol** łagodny konserwant dopuszczalny przez Cosmos/ Ecocert

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Galeria produktu

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl