NEWSLETTER!
PODAJ SWÓJ ADRES E-MAIL A BĘDZIESZ OTRZYMYWAĆ INFORMACJE O NOWOŚCIACH I PROMOCJACH!
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 55,00 zł.
Blog kategorie
Blog chmura tagów

Olej rycynowy 100ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 9,50 zł 9.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

INCI: Ricinus Communis (Castor) Oil

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Olej rafinowany.

Jeden z najpopularniejszych olejów stosowanych w kosmetyce. Olej rycynowy zawiera dużą ilość witaminy E oraz kwasy omega 6. Posiada właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Jest silnym przeciwutleniaczem, działa regenerująco i wspomaga walkę z efektami starzenia. Doskonale wpływa na kondycje włosów, skóry, paznokci oraz rzęs i brwi. Pomaga w zwalczaniu rozstępów, natłuszcza przesuszoną skórę, kondycjonuje zmęczone, przesuszone włosy.

Skóra: olej rycynowy jest olejem dość ciężkim i gęstym. Jest doskonałym środkiem regenerującym do suchej,  zrogowaciałej i spękanej skóry pięt, łokci i kolan. Z powodzeniem można stosować na rozstępy, drobne ranki lub blizny. Ma działanie odbudowujące i zasklepiające ranki. Jest popularnym i tanim środkiem do odżywienia, nawilżenia i wzmacniania płytki paznokcia oraz skórek wokół paznokci. Olej rycynowy dodawany jest do wielu kosmetyków takich jak olejki do masażu, olejki do kąpieli, szminki i błyszczyki do ust. Ma również szerokie zastosowanie w produkcji mydeł metodą na zimno ze względu na swoje właściwości pianotwórcze. Jest znany ze swojego dobroczynnego działania na zniszczone, wysuszone i rozdwojone końcówki włosów. Może być również dodatkiem do wielu domowych masek do włosów. Ma naturalne właściwości przyciemniające włosy. Wnikając w łuski nawilża jego strukturę powodując przyciemnienie włosa. Aby ograniczyć właściwości przyciemniające oleju, wystarczy przed nałożeniem dodać kilka kropli soku z cytryny. Regularne stosowanie oleju rycynowego jako dodatku do włosów sprawia, że włosy stają się silniejsze, grubsze, bardziej puszyste, miękkie i lśniące.

Brwi i rzęsy: wzmacnianie i przyciemnianie brwi i rzęs za pomocą oleju rycynowego znane i stosowane było już przez nasze prababki. Stosowany regularnie sprawia, że włoski stają się ciemniejsze, grubsze i dłuższe.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl