Darmowa Dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 200,00 zł.

Oleje

Olej arganowy organiczny

Olej arganowy organiczny
Olej arganowy organiczny

Ceniony za swoje dobroczynne właściwości kosmetyczne w Afryce do setek lat. Często występujący pod nazwami Płynne Złoto czy Złoto Maroka. W ostatnich latach stał się prawdziwym hitem kosmetycznym również w Europie i USA. Zyskał miano Eliksiru Młodości.

Olej Arganowy Organiczny Mydliszka pochodzi z czystych ekologicznie rejonów Maroka. Jest olejem tłoczonym na zimno, nierafinowany, posiada certyfikat Ecocert.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

12,00 zł

Olej awokado 100ml

Olej awokado 100ml
Olej awokado 100ml

Wyciskany jest z miąższu owocu avocado i nazywany olejem siedmiu witamin.

Jest bardzo gęstym olejem.

W składzie znajdziemy: kwas oleinowy, kwas linolowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas linolenowy, lecytynę, sole mineralne, fitosterole, skwalen, witaminy: A, B, D, E, H, K, PP.

Każda skóra odnajdzie w jego właściwościach coś dla siebie. Jest idealny dla skóry suchej, borykającej się z egzemą, a także posiadającej pierwsze oznaki starzenia.

Znany jest głównie ze swoich bogatych właściwości przeciwalergicznych, łagodzących i nawilżających, świetnie więc nadaje się dla alergików i wrażliwców. Polecany na egzemy, atopię czy łuszczycę. Załagodzi podrażnienia po depilacji czy lekkie poparzenia słoneczne.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

15,00 zł

szt.

Olej bakuchi

Olej bakuchi
Olej bakuchi

Olej Bakuchi jest tłoczony na zimno z nasion rośliny Psoralea corylifolia. To bardzo wysokiej jakości olej, idealny dla cer problematycznych, dotkniętych trądzikiem, bielactwem, nierównym kolorytem, łuszczycą, przebarwieniami, wspaniale sprawdza się także przy skórze z oznakami starzenia i zmęczenia.

Regeneruje i wzmacnia skórę, łagodzi stany zapalne. Zawiera bakuchiol - roślinny retinoid, który nie działa fotouczulająco, mogą stosować go kobiety w ciąży i karmiące piersią.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

18,00 zł

  • nowość

Olej jojoba złoty 10ml

Olej jojoba złoty 10ml
Olej jojoba złoty 10ml

Dzięki tłoczeniu w niskich temperaturach złoty olej jojoba, zachowuje wszystkie swoje naturalne właściwości.

Pozyskuje się go bezpośrednio z krzewów jojoba, rosnących głównie na obszarach pustynnych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

12,00 zł

szt.

Olej perilla - z pachnotki 10ml

Olej perilla - z pachnotki 10ml
Olej perilla - z pachnotki 10ml

Perilla Ocymoides Seed Oil Olej perilla (z pachnotki) jest pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno nasion pachnotki zwyczajnej Perilla ocymoides. Jej nasiona są uważane za bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Olej zawiera ok. 55% kwasu alfa-linolenowego. Oprócz tego w składzie oleju znajdziemy ok. 16% kwasu linolowego (omega-6), ok. 20% kwasu oleinowego (omega-9), flawonoidy itd. Posiada lekką, “suchą” konsystencję oraz delikatny, charakterystyczny zapach.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

14,00 zł

szt.

Olej rycynowy 100ml

Olej rycynowy 100ml
Olej rycynowy 100ml

Jeden z najpopularniejszych olejów stosowanych w kosmetyce.

Olej rycynowy zawiera dużą ilość witaminy E oraz kwasy omega 6. Posiada właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Jest silnym przeciwutleniaczem, działa regenerująco i wspomaga walkę z efektami starzenia.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

9,50 zł

szt.

Olej śliwkowy

Olej śliwkowy
Olej śliwkowy

Olej śliwkowy Mydliszki jest otrzymywany z pestki śliwki.

Stosowany tradycyjnie we Włoszech i Francji do smarowania skóry. Posiada charakterystyczny łagodny aromat gorzkich migdałów i marcepanu. Bogaty w kwas oleinowy, kwas linolowy, witaminę E, beta-karoten.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

14,00 zł

Olej z nasion róży

Olej z nasion róży
Olej z nasion róży

Olej z nasion dzikiej róży Mydliszka jest olejem ekologicznym, tłoczonym na zimno z nasion dzikiej róży Rosa canina.

Zawiera naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A), który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu linolowego, kwasu linolenowego i kwasu oleinowego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

14,00 zł

Olej z opuncji figowej

Olej z opuncji figowej
Olej z opuncji figowej

Olej z opuncji figowej jest jednym z najbardziej luksusowych olejów na świecie. Jest wytłaczany na zimno z pestek owoców opuncji pochodzących z ekologicznych upraw. Na 1 litr oleju z pestek opuncji należy zużyć ok. 1 miliona pestek opuncji.

Posiada neutralny, delikatny zapach. Jest wysoko ceniony i używany przez kobiety na całym świecie przede wszystkim jako niezwykły produkt przeciwstarzeniowy - posiada dużą zawartość witaminy E, a oprócz tego zawiera ponad 13 innych pierwiastków śladowych, które nie występują nigdzie indziej! To cała gama kwasów tłuszczowych, aminokwasów i antyoksydantów. Jego właściwości fizyczne i chemiczne sprawiają, iż jest wchłaniany bardzo szybko przez wszystkie rodzaje skóry i jest doskonałą bazą podczas stosowania innych środków kosmetycznych (maseczek, czy kremów).

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

38,00 zł

Olej z pestek malin.

Olej z pestek malin.
Olej z pestek malin.

Olej z pestek Malin 100% nierafinowany aksamitny, dobrze się wchłania, nawilża, działa przeciwzmarszczkowo, chroni przed słońcem.

Olej z nasion malin, który oferujemy jest w 100% naturalny, tłoczony na zimno, nierafinowany.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

14,00 zł

Olej z pestek moreli z olejem z brzoskwini

Olej z pestek moreli z olejem z brzoskwini
Olej z pestek moreli z olejem z brzoskwini

Mieszanina naturalnych zimnotłoczonych olejów z moreli i brzoskwini.

Bogate źródło witamin A i E. Szczególnie polecane dla skóry suchej i wrażliwej.

Olej o delikatnym, jedynym w swoim rodzaju zapachu, o lekkiej, ale przyjemnej konsystencji i jedwabistej strukturze.

Olej z pestek moreli zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas oleinowy i linolowy, witaminę A i E. Jest łatwo bardzo delikatny, lekki, łatwo wchłaniany przez skórę. Natychmiast nawilża i wygładza pozostawiając subtelny film.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

14,00 zł

Olej ze słodkich migdałów 100ml

Olej ze słodkich migdałów 100ml
Olej ze słodkich migdałów 100ml

Jest olejem niezwykle uniwersalnym i funkcjonalnym. Olej ze słodkich migdałów jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej stosowanych olejów w kosmetyce. Swoją popularność zawdzięcza lekkości, delikatności i uniwersalności. Olej ten można z powodzeniem używać zamiast kremu do twarzy lub balsamu do ciała. Doskonały również jako dodatek do maseczek z glinki. Może być stosowany zamiast mleczka do demakijażu. Ceniony jest również za swoja skuteczność a jednocześnie delikatność dla skóry. Kobiety w ciąży chętnie po niego sięgają jako po naturalny środek zapobiegający powstawaniu rozstępów. Polecany jest do pielęgnacji skóry niemowląt i małych dzieci. Jest bardzo delikatny, nie zawiera żadnych konserwantów. Nic dziwnego, że młode mamy coraz częściej wybierają dla swoich pociech właśnie naturalny olej migdałowy zamiast dziecięcych sklepowych oliwek. Możesz nałożyć niewielką ilość oleju migdałowego bezpośrednio na skórę lub dodać łyżkę do kąpieli.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

10,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl